Projectbeschrijving ROC Veenendaal Het Perron
Welkom | Over ons | Opdrachtgevers| Interim | Links |Contact

 


logo BK-Binnenklimaat

Koeleweg 11 8096 RL Oldebroek Telefoon / fax: +31(0)525 631070 E:info@bk-binnenklimaat.nl

Living Buiding Concept

Met de bouw van Het Perron spelen de CSV en ROC A12 in op de behoefte aan kwalitatief en aantrekkelijk beroepsonderwijs in Veenendaal.  Omdat onderwijsvisies nog al eens wijzigen, stelden de opdrachtgevers een flexibel gebouw centraal. Het bouwteam is er in geslaagd om aan deze eisen inhoud te geven door toepassing van het living building concept (LBC). Dit is een marktmodel dat de eindgebruiker centraal stelt en waarbij het beroep op creativiteit gedaan wordt aan de vragende in plaats van de aanbiedende partijen. Daarbij staat een langdurig huisvestigingsbeleid voorop, waardoor investeringskeuzes steeds gemaakt worden vanuit de beoogde toekomstige flexibiliteit en exploitatie.

Exterieur kops
Energie uit bassin Waterbedrijf in combi met zwembad

Door water te benutten uit naastgelegen bassin van het waterbedrijf, bleek er voldoende energie aanwezig voor het voeden voor de warmtepompen. Met de restwarmte is het water van het zwembad opgewarmd. Genoemde warmtepompen zorgen voor zowel koeling als verwarming van het pand. Op het dak staan een drietal warmteterug-winningskasten opgesteld voor de vereiste ventilatie. De ventilatie is geregeld op basis van schone lucht met CO2 metingen.


Projectmanagement
Werk

In dienst van Hollander Techniek het projectmanagement gedaan. Dit betreft planning, budget, bezetting en realisatie, inclusief de verhuizing vanuit de oude locaties.Overzichtsfoto tijdens bouw en bij realisatie.

Ruwbouw
Bewoond

Koeleweg 11 8096 RL Oldebroek Telefoon / fax: +31(0)525 631070 E:info@bk-binnenklimaat.nl

 

Copyright © 2012 BK-Binnenklimaat. Alle rechten voorbehouden.